Najaar 2010

In oktober 2010 werd het eerste molevenement georganiseerd door Joris en Demian. Deelnemer Rob vertelt over dit weekend:

Het eerste molweekend was meteen al een denderend succes. Ik had het op tv gezien en wel eens op een forum gespeeld, maar in het echt met gezellige mensen is zoveel beter.

Het thema was losjes gebaseerd op Robin Hood, wat goed gebruikt was om wat meer feeling te geven aan alle spellen. Zo moesten we dan ook strategisch een stad plunderen (op een enorm gaaf speelbord) voor verscheidene voorwerpen die later in het spel bruikbaar werden. Diezelfde avond konden we bijvoorbeeld met gevonden wapens mensen overvallen in het nabijgelegen bos.

Goed bedacht. Goed uitgewerkt. Super gezellig. Een enorm leuk weekend, all-round.
Heb sindsdien nooit meer een evenement gemist! Ik raad het iedereen aan.

 

Deelnemer Rinie vertelt over dit weekend:

Met tien deelnemers, waaronder twee van onze Zweedse vrienden, zaten we klaar in een klein huisje op de Veluwe. Wat gaat er dit weekend op ons afkomen? Wat voor opdrachten en spellen? En vooral… wie is de Mol?

Spelleiders Joris en Demian hebben een grote diversiteit aan spellen gebracht. Zo moesten we ’s avonds door het bos sluipen met een wortel in de hand om de rovers te slim af te zijn. Al snel merk je dat er groepjes werden gevormd, maar dat eigenlijk niemand te vertrouwen was.

Binnen speelden we spellen als: Wie ben ik? waarbij verschillende personages binnenstapten en alleen vragen met ja of nee beantwoorden. Hoe meer personages de spelers zouden raden, hoe meer geld in de pot. De belangrijkste vraag bleek ‘heb je een groen gezicht?’ omdat we de geheime aanwijzing probeerden te ontcijferen.

Wie ben ik?

Hoe kom je er het snelst achter wie iemand is met alleen ja-nee-vragen?

Ook werden we in teams gevraagd om een vragenlijst te beantwoorden over alledaagse voorwerpen. Deze voorwerpen kwamen uit een grote zak (de buit van de rovers?) en de vragen liepen uiteen van hoeveel gele voorwerpen zijn er? via hoe zeg je wortel in het Italiaans? en hoeveel objecten zijn eetbaar? tot hoeveel ogen hebben de voorwerpen gezamenlijk?. Dit alles ging natuurlijk op tijd en alles werd dubbel gecontroleerd. Het winnende team zou namelijk ook jokers krijgen voor de volgende vragenlijst!

In de avonduren konden we gezellig bijkletsen en bordspellen doen, niet wetende dat we de volgende ochtend zeer vroeg weer gewekt zouden worden. Vijf minuten en dan buiten staan, geen ontbijt! Tijd voor de ochtendgymnastiek! Met ludieke hinkel-, hoepel- en kruiwagenopdrachten viel er steeds een speler af. De spannende eindstrijd met Joost en Michiel in de ringen was zeker de moeite waard.

Ochtendgymnastiek

Wie houdt dit het langst vol? Michiel? Of toch Joost?

Natuurlijk hadden we daarna een heerlijk ontbijt, om vervolgens een ingewikkelde puzzeltocht door het bos te maken. Gebaseerd op het Alpha-Bravo-Charlie-alfabet moesten objecten gecombineerd worden die her en door door het (overigens prachtige) bosgebied verspreid lagen. Ga je met alle spelers op pad, of splits je je op in teams? Wat als de Mol in zijn eentje eropuit trekt?

Al met al een geslaagd weekend, vol gezelligheid, intrige en tot het laatste moment spanning wie onze eerste Mol zou zijn.

Deelnemers:
Alexandra (winnaar)
Jeff
Joost
Liesbeth (mol)
Maria
Michiel
Mike
Rinie
Rob
Thijs