Zomer 2011

In augustus 2011 hebben Jeff en Joris een weekevenement neergezet in Boxmeer. Met als thema de moord op een lokale prostituee en het politieonderzoek naar het motief van de dader, waren we een week lang bezig om opdrachten en puzzels te voltooien, zodat we hints kregen over de oplossing van het mysterie. Deelnemer Rinie vertelt over deze week:

Het levenloze lichaam van de prostituee

De eerste volle week met Wie is de Mol?-opdrachten begon schokkend! Er was een moord gepleegd op één van de slaapkamers van de locatie.

De tien spelers werden verbijsterd erbij gehaald en we kregen de tijd om de crime scene grondig te onderzoeken. Het schaars geklede vrouwelijke lijk werd ondersteboven gekeerd om maar geen details te missen.

De spelleiding (Joris en Jeff) had ons uitgelegd dat we allemaal toekomstige detectives zouden kunnen zijn, mits we deze week genoeg aanwijzingen zouden vinden om dit misdrijf op te lossen. De toon was gezet.

Het bordspel

Het sporenmateriaal moest middels dit bordspel om worden gezet in harde bewijzen.

We brachten de gevonden aanwijzingen naar het politiebureau in een ingenieus in elkaar gezet bordspel. Het fotorolletje moest naar het fotolab, de handschoentjes naar het sporenlab en wie durft de donut van de bewaker in de verhoorkamer af te pakken voor een extra joker?

De volgende dag zijn we omgeving Boxmeer gaan uitkammen voor verdachte pakketjes. De aanwijzingen waar deze pakketjes zouden kunnen liggen werden vaak in een totaal andere hoek gevonden, waardoor we als spelers waren opgesplitst maar nauwlettend telefonisch contact hielden. En natuurlijk niet eenmalig team A met team B laten bellen, maar ook zeker nog een andere persoon uit team B weer naar team A laten bellen om alles te controleren. Er zal maar een spion in ons midden zitten…

Terug bij de bungalow hebben we ons geheugen getest met de opsomming van feiten over bekende detectives, zoals Sherleck Holmes en Baantjer. Als deze feiten van persoon tot persoonlijk konden worden doorverteld, waren extra aanwijzingen te verdienen (de pot deze week). Het beste team kreeg bovendien een joker!

Naast de dagspellen, was er ook een catchy rode-draadspel! Als jij het woord op je kaartje liet zeggen door de speler op je kaartje, kon je ook persoonlijk een extra joker verdienen! Dus de gesprekken onderling namen soms een vreemde wending. Pas bij een potje ‘ik ga op molweek en ik neem mee’ kwam Joost op het geniale idee om het woord zevensprong te noemen, in de hoop dat Thijs na hem de hele reeks nog zou weten. Een goed opgezet plan!

Overleg

Overleg en intrige zijn de sleutelelementen van het spel.

Verder met de misdaad! Er bleek een tweede moord te zijn gepleegd. Niet iedereen mocht deze crime scene bekijken en de spelers moesten onderling bepalen wie erheen mocht. Tijd om de vertrouwensbanden eens goed onder de loep te leggen. Allerlei rijke beloftes kwamen boven tafel: ‘Ik geef jou vier jokers als ik mag gaan kijken,’ maar natuurlijk werd er niets waargemaakt.

De moordenaars waar we mee te maken hadden, bleken ook drugsdealers te zijn. Die middag zouden ze in Boxmeer pakketjes wit poeder achterlaten om later opgehaald te worden door de koerier. Aan de detectives-in-spé de taak deze pakketjes te onderscheppen voordat alles bij de koerier terecht komt. Toen de koerier echter gepakt was, bleek de vogel snel gevlogen. Geen extra aanwijzingen, wel hilarische achtervolgingen door een drukke winkelstraat.

Toen er nog maar vier spelers over waren, was het tijd om het hoofdkwartier van de drugsbende binnen te vallen. Hiervoor moesten de spelers patrouillerende bewakers ontwijken en langs alle boobytraps zien te komen zonder herrie te maken.

Een van de boobytraps

Hoe maak je deze boobytrap onschadelijk?

De spion werd gevonden, de bende werd opgepakt en Boxmeer was weer veilig.

Deelnemers:
Amanda
Judith
Joost
Liesbeth
Marijke (mol)
Michiel
Rinie
Rob
Sytske (winnaar)
Thijs