Zomer 2013

cropped-DSC_0312.jpgIn juli 2013 werd door Joris en Annemieke het vijfde molevenement georganiseerd. Deelnemer Erik “wolf verkleed als oma” Biemans vertelt over zijn ervaring:

Wil je een ijsje?

Wil jij een ijsje van ‘oma’?

In de zomer van 2013 werd ik gevraagd om mee te doen aan het “Wie is de Mol?”-spel. Ondanks dat ik bijna niemand kende en ik het televisieprogramma nog nooit had gezien, had ik wel het idee dat het wat voor mij zou zijn. Ik hou wel van psychologische spelletjes en met een groep gezellige mensen iets ondernemen spreekt me altijd wel aan.

Het spel duurde een kleine week en was in sprookjesthema. De elf deelnemers en de organisatoren waren verkleed als sprookjesfiguren, van verleidelijke prinsessen tot de rattenvanger van Hamelen. Gedurende deze week kregen we allemaal opdrachten (ook in sprookjesthema) waar puzzelstukjes mee te verdienen waren waarmee het spel uiteindelijk gewonnen kon worden. Eén van de deelnemers was echter de Mol die alles probeerde te saboteren, zonder dat we vooraf wisten wie het was.

Marteling

De baron wordt gemarteld voor informatie over de ontvoerde dwergen.

De stad in

Alle sprookjesfiguren voltooien een opdracht in het centrum van Utrecht.

De opdrachten waren heel gevarieerd, zo hebben we bijvoorbeeld een nachtelijke speurtocht gedaan om gekidnapte dwergen te vinden en moesten we ingrediënten voor de toverdrank van een eenzame heks vinden. Het meeste plezier heb ik beleefd aan de opdracht waarbij iedereen een NS-dagkaart kreeg en we van station naar station reisden om puzzelstukjes te verzamelen die onder stationsbordjes waren geplakt. Er was ook een gemene tovenaar die de puzzelstukjes weg wilde halen dus hebben we een plan bedacht om hem op bepaalde stations op te wachten zodat we de gestolen stukjes weer terug konden krijgen.

De redding van de prinses

Het redden van de prinses is pas het begin van een lange reeks opdrachten.

De taak van de Mol was gedurende de opdrachten de andere deelnemers tegen te werken. Ik had al snel mijn verdenkingen maar achteraf bleek ik het helemaal mis te hebben. Na een spannende finale heeft de Mol uiteindelijk gewonnen. Het was voor mij echt een enorme schok toen bleek dat ik dagen lang de verkeerde persoon in de gaten aan het houden was.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Naast het “Wie is de Mol?”-spel hebben we ook veel bordspelletjes gespeeld en zijn we een middag naar het zwembad geweest (waar we ook opdrachten kregen). Ik verwachtte een gezellige week, maar mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen, het was echt één van de leukste vakanties die ik ooit heb gehad. Volgende keer doe ik zeker weer mee en zal ik nog beter opletten wie zich verdacht gedraagt… of misschien ben ik dan zelf wel de Mol!

 

De Mol en de spelleiding

De goede fee (Jolanda, mol en winnaar) wordt geflankeerd door de spelleiding: geest Ali (Joris) en prinses Máire (Annemieke).

Deelnemers:
Bert
Erik
Irene
Iris
Jolanda (mol & winnaar)
Jos
Judith
Maxim
Peter
Rob
Thijs