Zomer 2014

header 2014In juli 2014 organiseerden Michiel en Annemieke een molweek met Amerika als thema. De deelnemers hebben als onderzoekers van alles geleerd over de geschiedenis van dit land. Ze hebben onder andere vredespijp gerookt met de lokale indianen, een wedstrijdje hotdog eten gehouden en de perikelen in een klein Texaans dorpje opgelost. Deelnemer en Mol Joris vertelt:

Maxim aan het seinen

Maxim is druk bezig met het overbrengen van een boodschap.

Omdat ik vaak zelf molevenementen organiseer, vond ik het een extra spannende belevenis om zelf mee te spelen. Dit keer was ik zelfs de Mol! Ik had me goed voorbereid om de boel zo veel mogelijk te saboteren en de andere deelnemers in de luren te leggen, en ging vol goede moed van start.

Het bijzondere aan The Mole vind ik dat het thema elk evenement verschilt en dat ieder spel daarop is aangepast. Zo krijgt iedere editie iets eigens en blijft het spelletje interessant, ook al heb je het al vaak gespeeld. Dit keer werden we door de geschiedenis van de Verenigde Staten geleid. We begonnen met de eerste ontginning van het land, en werden onder andere via kolonisatie, burgeroorlog en Hollywood naar de moderne tijd gebracht.

Topoverleg

Jos en Erik hebben belangrijke zaken te bespreken.

Het bordspel

In het bordspel moesten de deelnemers waardevolle spullen naar hun schepen zien te krijgen.


De mooiste opdracht vond ik deze keer het werkelijk prachtige bordspel, waarin we in teams (Engeland, Frankrijk en Spanje) waardevolle goederen moesten verzamelen en naar onze schepen moesten brengen. Het zat heel slim in elkaar en wat zag het er mooi uit!

 

Jummie

Zou het de vijf deelnemers lukken om 40 hotdogs op te eten?

De groep was heel hecht, en naast gezelligheid uitte zich dat helaas voor mij ook in een goede samenwerking. Ik slaagde er daarom niet vaak in om alles in het honderd te laten lopen, en in de finale had iedereen wel door wie de boel versjteerde. Betrapt!

 

Deelnemers:
Bert
Erik (winnaar)
Iris
Joeri
Jolanda
Joris (mol)
Jos
Liesbeth
Maxim
Peter
Vivian